Első európai fórum a városközpontokról

2018. április 23.

2018. június 7-8-án rendezik meg Metzben, Európa szívében 13. alkalommal a Városközpontok Fórumát (Assises du Centre-Ville), ami az első a rendezvény-sorozatban Európában.

A Városközpontok Hálózata által szervezett, kiállítással egybekötött esemény ingyenesen látogatható, előzetes regisztrációt követően: http://assises.eu/register/register.html

Európai városok polgármesterei és szakemberek fogják bemutatni különböző tevékenységeiket a városközpontok vonzerejének fejlesztésére különböző aspektusokból. A találkozó nyelvei a francia és az angol.

Metz az utóbbi években átalakította a városközpontját annak érdekében, hogy megmaradjon az agglomerációja vonzó központjának. A végrehajtott programok konkrét eredményeit bemutatandó szervezett látogatás került a programba emiatt Metz belvárosába. A fórum fő témáit kerekasztal beszélgetéseken keresztül vitatják meg a résztvevők: kereskedelem, mobilitás, kisvárosok, városközpontok kormányzása témákon keresztül beszélgetnek az európai városközpontok aktuális helyzetéről. A plenáris ülések vitái, workshopok szolgálják majd a városközpontok speciális ügyeinek megtárgyalását. Végezetül, egy „hackathon”, ötletverseny is megrendezésre kerül a városközpontok témájának szentelve, amelynek keretében hat európai csapat dolgozik 48 órán át a jövő városközpontjának elképzelésén!

A konferencia honlapja: http://www.centre-ville.org/evenement/assises-nationales-centre-ville-a-metz-7-8-juin-2018/