Dr. Koi Gyula: Recens angol és francia nyelvű helyi önkormányzati tárgyú forrásművek tartalmiságának annotatív ismertetése

2019. szeptember 30.

Megjelent a Recens angol és francia nyelvű helyi önkormányzati tárgyú forrásművek tartalmiságának annotatív ismertetése című munka.

Az írás célja, hogy a Demokratikus Helyi Közigazgatás Fejlesztéséért Alapítvány által lefordíttatott angol és francia nyelvű, a helyi közigazgatás átalakítását érintő írásokat közelebb hozza az annotálás, azaz az összefoglaló révén. A fordítások az alapítványnál tanulmányozhatók. Az annotáció elkészítése során a rendelkezésre álló terjedelem kialakításakor a szövegfordítások terjedelmét igyekeztünk figyelembe venni. A tanulmányokat gyakorlati, gyakorlati-elméleti, illetve elméleti kategóriákra osztottuk, arra is figyelemmel, hogy az olvasóközönség a gyakorlati megoldások keresésére fogékonyabb.

Az írás szerzője Dr. Koi Gyula PhD., az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézet Közigazgatási Jogi és Alkotmányjogi Osztály Közigazgatási Jogi Kutatócsoportja tudományos munkatársa.

A tanulmány megjelenését a Demokratikus Helyi Közigazgatás Fejlesztéséért Alapítvány támogatta.